Igrajte damu!

Želeći popularizirati igru dame, voditelj razvoja projekta izrade internetskih rječnika Taktike Nove, dr. Goran Igaly poziva vas na igru dame putem Interneta. Sve što trebate učiniti jest prijaviti se na stranice E-Dama i izazvati dr. Igalyja na partiju dame. Jedini uvjet je da u trenutku izazivanja dr. Igalyja imate rejting od minimalno 1350 bodova ili odigranih 10 partija. U slučaju da pobijedite dr. Igalyja, darujemo Vam jednogodišnju pretplatu na EH.Pro, DH.Pro ili 3 Home rječnika po izboru. U slučaju neriješenog rezultata, darujemo vam jednogodišnju pretplatu na neki od Home rječnika. U slučaju poraza, barem ćete se dobro zabaviti i, nadamo se, zavoljeti ovu igru jednostavnih pravila i izuzetnih kombinatornih mogućnosti.

Na E-Dama možete igrati damu i družiti se s oko 200 damista iz 35 zemalja svijeta. Savjet: Za početak igrajte sa slabijim igračima jer na E-Dama igraju i vrhunski velemajstori iz dvije najjače damističke zemlje - Nizozemske i Rusije!

Na E-Dama se redovito održava i svjetsko prvenstvo u stopoljki (međunarodna dama) te je E-Dama danas vodeće svjetsko mjesto za igranje dopisne dame.


Kratku povijest i pravila igre dame na hrvatskom jeziku možete pronaći na stanicama 'Wikipedije'.

Pogledajte video snimku prelijepe kombinacije koju je senegalski velemajstor proveo na jednoj simjltanci 1962. godine!

Božidarevićeva 13, Zagreb | 01 2326 100 | info@taktikanova.hr | www.facebook.com/taktikanovadict/