EH.Txt - najveći besplatni engleski-hrvatski rječnik

EH.Txt je tekstualna datoteka koja sadrži dva stupca - engleski i hrvatski. Dostupna je za slobodno preuzimanje i njezina trenutna veličina je oko 186.000(!) zapisa. Projekt EH.Txt je 2002. godine pokrenuo dr. Goran Igaly, koji i danas održava ovu datoteku.

Temeljem ove datoteke do sada je napravljeno mnoštvo implementacija englesko-hrvatskog rječnika za razne platforme. Slobodno  možemo reći da su gotovo svi besplatni englesko-hrvatski rječnici dostupni na Internetu ili za korištenje na lokalnom računalu nastali na temelju ove datoteke.

Ovakav uspjeh ne bi bio moguć da u stvaranju datoteke EH.Txt nisu sudjelovali (i još uvijek sudjeluju) mnogi suradnici-volonteri. Ukoliko i vi želite doprinijeti razvoju ove datoteke, molim da se javite putem e-pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (dr. Goran Igaly)

Pregled kompletne datoteke dostupan je na adresi http://web.math.hr/~igaly/EH43/EHpregled.htm. Cilj ovog pregleda je pokazati što se sve može dobiti iz dvostupčanog popisa prijevoda (tzv. "word list")

Također možete pogledati i izvornu stranicu projekta EH.Txt projekta.

Znatno proširena verzija datoteke EH.Txt s preko 205.000 zapisa pripremljena je itijekom 2009. godine bit će objavljena nakon prikupljanja 20.000 potpisa potpore objavi ove datoteke

Božidarevićeva 13, Zagreb | 01 2326 100 | info@taktikanova.hr | www.facebook.com/taktikanovadict/