EH.Txt najveći besplatni englesko-hrvatski rječnik

EH.Txt tekstna je datoteka koja se sastoji od engleskog i hrvatskog stupca. Dostupna je za slobodno preuzimanje, a trenutačno sadržava oko 186 000 zapisa. Projekt EH.Txt pokrenuo je 2002. godine, a vodi ga i danas dr. sc. Goran Igaly. Na temelju te datoteke nastali su gotovo svi ostali besplatni englesko-hrvatski rječnici.

Ovakav uspjeh datoteke EH.Txt, naravno, ne bi bio moguć bez brojnih suradnika i volontera. Želite li i Vi doprinijeti njezinu razvoju, molimo Vas da se javite na e-adresu Gorana Igalyja: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Cijela se datoteka nalazi na stranici http://web.math.hr/~igaly/EH43/EHpregled.htm, a cilj je ovog pregleda pokazati što se sve može dobiti iz dvostupčanog popisa prijevoda. Osim toga možete pogledati i izvornu stranicu projekta EH.Txt.

Znatno proširena verzija datoteke EH.Txt s više od 205 000 zapisa pripremljena je tijekom 2009. godine i bit će objavljena nakon što se prikupi 20.000 potpisa potpore.

Božidarevićeva 13, Zagreb | 01 2326 100 | info@taktikanova.hr | www.facebook.com/taktikanovadict/